Moderne versie van het spel Senet

 

Senet
Senet is een van de meest populaire bordspelen uit het oude Egypte. Door het vinden van hiërogliefen met afbeeldingen, het vinden van uitgekraste Senet afbeeldingen en het opgraven van complete spellen in tempels en tombes is men er achter gekomen dat dit spel zeer populair was in die tijd.

Tevens werd beschreven dat Senet door de hele bevolking werd gespeeld. Zo speelden farao's het spel vaak en speelden bouwvakkers het spel om om hun tijd te doorstaan. 

Senet is een racespel voor 2 spelers. De spelers proberen door het werpen van 4 houtjes hun spelfiguren te verplaatsten. De 4 houtjes hebben zowel een witte als een zwarte kant. Met het gooien van de houtjes krijgen de spelers punten. Er kunnen spelfiguren geblokkeerd worden. Er is een plaatst met een valkuil en er zijn plaatsen waar de spelfiguren niet geblokkeerd kunnen worden. Wanneer een speler zijn spelfiguren op de laatste rij heeft staan, mag hij ze uit spelen. Degene die als eerste al zijn figuren heeft uitgespeeld wint het spel.

 

Opgegraven Senet spel uit de tombes van Toetanchamon.