Stefan Dorra
Deze keer in onder de loep, spelauteur Stefan Dorra. Stefan mag absoluut niet ontbreken in de rij van spellenauteurs, omdat wij vinden dat hij echt hele bijzondere spellen heeft uitgebracht. Spellen die diepgang hebben en spellen waarbij je je hersens dient te gebruiken. De meeste van zijn spellen staan op zichzelf en worden in hun genre bijna niet overtroffen.
Bouwspel over de opbouw van de vervallen stad, "Medina".

Stefan Dorra werd geboren in 1958. Na zijn school werkte hij als dienstweigeraar in een tehuis voor lichamelijk gehandicapten. Hierna volgde hij een opleiding tot pedagoog, spraakleraar en socioloog. Hij werkt ondertussen als gesprekstherapeut met lichamelijke gehandicapte kinderen en jongeren in een school voor gehandicapten in Hannover. Stefan woont met zijn familie in de buurt van Hildesheim. Zijn vrouw en vier kinderen hebben gelukkig evenveel een passie voor bord- en kaartspellen ontwikkelt als hemzelf. Naast alle werkzaamheden als spelauteur ontwikkelt Stefan nieuwe communicatiemiddelen voor mensen die niet kunnen spreken.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in bordspellen en kaartspellen. Deze hartstocht is tijdens mijn schooltijd, tijdens mijn militaire dienst en tijdens mijn studie steeds verder ontwikkeld zegt Stefan.

De echte kennismaking met de wereld die spellen heet kreeg hij door deelname aan de spellenwedstrijd van de Hippodice Spellenclub. Ook door deelname aan de Gottinger spelauteurs-ontmoetingen kreeg hij meer ervaring over spellen.

De hippodice spellenclub organiseert elke jaar een wedstrijd voor spelauteurs, waaraan zelfs beginnende spelontwerpers kunnen deelnemen. Bij de Gottinger spelauteurs-ontmoetingen gaat het erom dat de spelauteurs die daar komen tijdens de 2 dagen dat dit duurt hun spelontwerpen publiekelijk kunnen maken. In verschillende groepen wordt gediscussieerd over verschillende thema's, waaronder auteursrechten, licenties of nieuwe spellentrends.

Stefan geeft de voorkeur aan spellen waarbij je de medespelers kunt dwarsbomen. Ook spellen waarbij spelers strijdig tegen elkaar ingaan en zelfs elkaar bedriegen strelen zijn passie. Je ziet dit echt goed terugkomen in zijn spel Intrige, waar het gaat om list en bedrog. Maar ook de spellen Linie1, Marracash, Volle Hutte! of Tonga Bonga laten spelelementen zien die het mogelijk maken doelgericht tegen 1 andere of meerdere spelers te spelen.