Wolfgang Kramer
In deze onder de loep nemen we Wolfgang Kramer onder de loep. Wolfgang is voor ons ook 1 van de meest toonaangevende spelontwerpers. Niet alleen omdat Wolfgang meerdere spelprijzen op zijn naam heeft staan, maar meer om de inhoud van zijn spellen. Meerdere van onze toppers kwamen van zijn hand, waaronder de trilogie “Tikal, Java en Mexica” en natuurlijk “Die Fursten von Florenz”, wat 1 van de allerbeste spelen is.
Een van zijn ontwerpen, het spel Mexica.

Wolfgang werd geboren in 1942 in Stuttgart, hij is getrouwd. Hij werkte jaren als systeemanalist, verkoper en rekenwonder. Wolfgang heeft 15 jaar lang spellen ontworpen tot 1988, toen hij stopte met zijn werk en van zijn hobby zijn beroep maakte. Hij was daarmee de allereerste fulltime spelontwerper! Wolfgang heeft meer dan 100 speltitels op zijn naam staan. Van zijn spellen zijn meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht ! Hij behoort hiermee tot de succesvolste spelontwerpers ooit.

Wolfgang Kramer is sinds 1986 voorzitter van de SAZ, een organisatie van spelontwerpers. Bij bijeenkomsten van deze organisatie geeft hij graag zijn kennis uit handen.

Wolfgang geeft zeer uiteenlopende spellen uit. Zo heeft hij strategische spellen, als El Grande, maar ook een kaartspelletje als 6Nimmt! komt van zijn hand. In totaal heeft Wolfgang Kramer al 5 keer de belangrijkste spellenprijs, De Spiel des Jahres op zijn naam weten te schrijven.