Truusentruus.nl recensie van het spel: Biesti Boys
Recensie door : guido  
Beoordelingscijfer : (5.0)  
   
Auteur : Howard Kamentsky Minimum aantal spelers : 2
Uitgever : Amigo Maximum aantal spelers : 4
Jaar van uitgave : 2002 Talen : Duits
Leeftijd vanaf : 6 jaar Nog verkrijgbaar? : ja
Speelduur : 10 minuten Prijs : ca. 10 Euro
 
1) Introductie:
Als de liftmonsters de liftjongens treiteren, en dat is hun lievelingsbezigheid, dan doen ze dat met een geweldige snelheid: Ze spelen met de lift, op en neer en weer op en dan weer neer. Dit gebeurt totdat de liftjongen uit zijn slof schiet.
2) Spelmateriaal:
Het spel bestaat uit:

• 8 liftetages
• 72 speelkaarten, 62 kaarten met de waarden 0 t/m 8, 5 kaarten “stop” en 5 kaarten “go”
• 1 spelregelboekje

Liftetage en speelkaart
"Stop" kaart en "Go" kaart
3) Vormgeving en uitleg van het materiaal:
Het speelmateriaal van Biesti Boys is prima verzorgd. Het materiaal is degelijk en duurzaam. Het doosje is aan de voorzijde voorzien van een leuke afbeelding waarbij een liftjongen getreiterd wordt door monsters. De achterzijde van het doosje laat op een goede manier zien waar het spel over gaat. De speelkaarten zijn van een superieure kwaliteit en zijn voorzien van de kleurrijke en geinige afbeeldingen.

De liftetages laten een etage zien waar vier liften samenkomen. Op elke lift staat een nummer met de etage waar de lift geparkeerd staat.

Op de speelkaarten staat een afbeelding van een lift met 1 van de liftmonsters er voor. Op de lift zelf staat het nummer van de etage waar hij geparkeerd staat. Op enkele kaarten staat in plaats van een nummer de tekst “go” of “stop”.
4) Voorbereiding en uitleg aan anderen:
De spelregels zijn simpel en zijn binnen 5 minuten gelezen. Je hebt ze dan ook meteen begrepen, zodat het uitleggen aan andere spelers een makkie is.

Voorbereiding:
De acht liftetages worden las een verdekte stapel neergelegd. De bovenste etage wordt open in het midden van de tafel gelegd. De 72 speelkaarten worden geschud en verdeelt over de spelers:
2 spelers: 36 kaarten.
3 spelers: 24 kaarten.
4 spelers: 18 kaarten.

Elke speler legt zijn kaarten als verdekte stapel voor zich.
5) Spelverloop:
Een speler geeft het startteken en het spel gaat van start. Alle spelers pakken de bovenste 3 kaarten van hun stapel. Ze proberen zo snel mogelijk van hun kaarten af te komen. Als een kaart is gespeeld vullen ze weer aan tot 3, dit mag ook na de 3e kaart.

Op de liftetages zie je cijfers staan. Het is de bedoeling dat de spelers de kaarten op de cijfers neerleggen, zodat deze omhoog of omlaag gaan. Zo mag je een 6 op een 7 leggen, maar ook een 8 op een 7. Als de lift op 8 staat kan hij niet hoger en kan er alleen nog een 7 gespeeld worden. Dit geld ook bij 0, hier kan alleen een 1 op gespeeld worden.

De spelers spelen allen door elkaar. Een “stop” kaart mag je op elk cijfer neerleggen. Met een “go” kaart speel je weer verder, want op een “go” kaart mag je elk cijfer spelen.

Als er geen mogelijkheid meer is om af te leggen, dan wordt de liftetage weggelegd inclusief de gespeelde kaarten. Er wordt dan een nieuwe liftetage neergelegd en het spel wordt hervat. Een verkeerd gespeelde kaart moet weer op handen worden genomen.

Een speler wint als hij al zijn kaarten heeft weggespeeld.
6) Pluspunten:
• Prima verzorgd spelmateriaal
• Simpele spelregels
• Voor snelheidsmaniakken
• Korte speelduur
• Leuk voor tussendoor
• Ook voor zeer jonge spelers
7) Minpunten:
• Niet geschikt voor slome spelers
• Saai
• Verveeld snel
8) Samenvattend:
Biesti Boys is een spelletje voor snelheidsmaniakken in de categorie van Ligretto. De spelers proberen ook bij dit spel zo snel mogelijk hun kaarten kwijt te raken. Het blijft natuurlijk simpelweg kaarten op de goede stapel neerleggen, maar je medespelers treiteren je als ze alweer sneller zijn. Het leuke element zit hem in de “stop” kaarten spelen. Je mag deze op elke stapel neerleggen. Als je ook nog een “go” kaart vasthoudt kan je deze later spelen. Met daar achteraan nog een rits andere kaarten en je hebt zo je kaarten uitgespeeld. Biesti Boys is leuk voor tussendoor, omdat het simpel is en niet te lang duurt. Ook de hectiek en spanning zijn leuk. Na een paar keer spelen moet je het spel echt wegleggen, want het verveelt en wordt eentonig.

50 punten = 5

9) Tips:

geen

Commentaar van anderen :

Terug naar beginpagina

Warning: mysql_close(): no MySQL-Link resource supplied in /var/www/vhosts/truusentruus.nl/httpdocs/recensie/recensie405.php on line 279