Truusentruus.nl recensie van het spel: Carcassonne De Rivier
Recensie door : guido  
Beoordelingscijfer : (4.0)  
   
Auteur : Rudolf Ross Minimum aantal spelers : 2
Uitgever : 999 Games Maximum aantal spelers : 5
Jaar van uitgave : 2001 Talen : Nederlands
Leeftijd vanaf : 8 jaar Nog verkrijgbaar? : nee
Speelduur : 30 minuten Prijs : ca. 0 Euro
 
1) Introductie:
Een gratis uitbreidingsset van Carcassonne.
2) Spelmateriaal:
Het spel bestaat uit:

• 12 riviertegels
• 1 spelregelblaadje
3) Vormgeving en uitleg van het materiaal:
Carcassonne – De Rivier is een uitbreiding van het basisspel Carcassonne en dus alleen met het basisspel speelbaar!

Deze uitbreiding heeft dezelfde tegels als het basisspel. Ze hebben echter dezelfde achterzijde als de starttegel uit het basisspel en zijn dus alleen voorafgaande aan het basisspel te gebruiken en dus niet als aanvulling tussen de overige tegels van het basisspel.

Er is een brontegel waarop de rivier ontspringt. Tevens is er een tegel waarop de rivier uitmondt. De overige 10 tegels laten een rivierdeel zien met stadsdelen, wegdelen of delen met een klooster.
4) Voorbereiding en uitleg aan anderen:
De spelregels van Carcassonne – De rivier zijn makkelijk te lezen en te begrijpen. Ze staan op een blaadje afgebeeld. Je hebt de regels binnen 1 minuut gelezen en begrepen. Het vergt dan ook niet veel moeite ze aan anderen uit te leggen.

Voorbereiding:
Leg het basisspel klaar en de riviertegels apart.
5) Spelverloop:
Alle regels uit het basisspel zijn van toepassing met de volgende aanvulling:

Het spel begint met de brontegel. Hierna worden de 10 riviertegels getrokken en wordt er volgens het basisspel na elke tegel een speelfiguur geplaatst. Na deze 10 tegels wordt er met de uitmond-tegel geλindigd. Het basisspel wordt hierna begonnen . De rivier scheidt als het war weilanden van elkaar.
6) Pluspunten:
• Mooie tegels
• Geeft een vaste basisopstelling
• Gratis
7) Minpunten:
• Tegels hebben dezelfde achterzijde als de starttegel uit het basisspel en zijn dus alleen voorafgaande aan het basisspel te gebruiken en dus niet als aanvulling tussen de overige tegels
• Tegels hebben weinig toevoeging aan het spel.
8) Samenvattend:
Carcassonne – De Rivier is eigenlijk een nutteloze aanvulling. De enige toevoegingen zijn dat er een vaste basisopstelling is rondom de rivier. De rivier zelf fungeert alleen als onderbreking van weilanden, dus net als wegen of stadsdelen. De aanvulling is gratis en dus leuk om te plaatsen als je het samen met het basisspel en meerdere uitbreidingen gebruikt.

Waardering: 37 punten = 4.

9) Tips:

Commentaar van anderen :

Terug naar beginpagina

Warning: mysql_close(): no MySQL-Link resource supplied in /var/www/vhosts/truusentruus.nl/httpdocs/recensie/recensie405.php on line 279